Mentális mélypont

- Mennyi?
- 52!
- Mennyiiiiii????
- 52!
- Azt a….

Vannak mélypontok az ember életében. Gyász, veszteség, kirúgás, válás, és még sorolhatnám. Ezek azért többnyire nem egy emberes történetek, nem csak önmagunkról szólnak. De vannak olyan mélypontok, amik másmilyenek. Amikor csak önmagamról szól a dolog. Amikor nem egy másik embert gyászolok, amikor nem a csalfa feleségem taszít a lelki mélypontra, amikor nem a székházban trónoló személytelen munkaügyistől érkező elbocsátó levél vág fejbe, amikor nem a cimborákkal elivott utolsó forintok utáni lúzer nincstelenség érzése kerít hatalmában. Nem.

Hanem amikor csakis én magam vagyok egyedül az ok, az okozó és a tettestárs is egyben. Az én gyengeségem, az én hibám, egyedül minden.

Na, ilyen az az érzés, amikor bemegyek az üzletbe, ahol már eleve az extra méretű cuccokat keresem - a 46-osig tartó ing konfekcióméretből már rég kihíztam – és a múltkori 48-as ing helyett, némi hezitálás után már a 49-esért nyúltam. Majd a próba után az 50-esért. Végül hasban az 52-es lett jó. Na, ez az igazi mentális mélypont. Az már csak tetézte, mikor a 33-as „totálkövéreknek” való mellény is szűknek bizonyult a próbán. Ekkor menekültem el.

Haza. És rögvest egy jó libalakomába fojtottam a bánatomat. Csak úgy habzsoltam a finom libalevest, meg a zsírral öntözött libasültet, meg hozzá fűszeres sültkrumpli… Amolyan utánam a vízözön mentalitással.

És jött a másnap. Némi sétával. A harmadnap meg már a séta mellett fél óra szobabiciklivel. Szól az asszony biztatva: „mérd meg magad most a kezdetnél, hogy majd tudj örülni minden apró sikernek!”

Azért se mérem. 130 fölött egy-két kiló mínusznak már nem lehet örülni. Annyit a mosdóban is tud produkálni tán az ember. Elhatároztam, hogy ruhában mérem a fogyást. A mentális mélypont az 52-es ingnél jött el… 

https://tukortojas.blogstar.hu/./pages/tukortojas/contents/blog/22332/pics/lead_800x600.jpg
52-es méret,diéta,életmód váltás,elhízás,fogyás,fogyókúra,ing,mentális mélypont,mozgás,séta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?